sidra
sidra
sidra
sidra
sidra
handle handle
Sestava sider

1 Končna protikorozijska zaščita je dosežena z uporabo kupolastega zaščitnega pokrova iz umetne mase, ki je UV obstojen, odporen na mehanske poškodbe ter nespremenljiv v območjih megle ob soljenih cestah in obmorskih vremenskih razmerah. Namestitev kupole je enostavna, saj ni potrebe po vrtanju dodatnih lukenj za pritrdilna sredstva. Zaščitni pokrov je sive barve, ki se sklada z betonsko konstrukcijo.

2 Dvojno varnostno tesnjenje sidrne glave, z dodatnim drenažnim odtokom, ščiti glavo sidra pred pronicanjem zaledne vode. Tesnila so rezultat razvoja podjetja Rafael ter zagotavljajo visoko raven tesnjenja okroglih in elipsastih zaščitnih cevi sidra.

3 V sidrih uporabljamo kakovostna visoko vredna jeklena pramena: nominalni premer Ø = 15,7 mm (0,62"), nominalna površina prečnega prereza 150 mm2, kakovost jekla (meja plastičnosti fp0,1k = 1670 N/mm2, natezna trdnost fpk = 1860 N/mm2).

4 Rebrasta cev za geotehnična sidra Rafael je lasten razvoj podjetja. Spiralna navojnica, z večjo razliko med korenom in temenom, zagotavlja boljšo odpornost na upogibanje pri različnih temperaturah okolice ter boljši odpor injekcijske mase na rebra in s tem večjo nosilnost sidra v vrtini.

5 Jeklene sestavne dele sidra vstavljamo v pripravljene utore, kar zagotavlja središčno postavitev sidra in s tem enakomeren prenos sile na zaledno konstrukcijo.

6 Sidro Rafael z enojnim sistemom napenjanja je enostavno in zagotavlja visoko kakovost napenjanja, skladno z Evropskim tehničnim soglasjem ETA - 08/0002, avstrijskega partnerskega podjetja VBT GmbH.

7 V skladu s pridobljenim Slovenskim tehničnim soglasjem lahko običajno protikorozijsko zaščito s sivim kupolastim pokrovom, zapolnjenim z vročim vazelinom, zaščitimo tudi s prozornim zaščitnim pokrovom in prozornim protikorozijskim gelom, ki nudi velik napredek pri enostavni manipulaciji, kontroli in vizualnem izgledu.

Sestava sidra

Sidrna glava - silo iz vezanega dela prenaša na konstrukcijo
Prosti del sidra - prenaša silo iz vezanega dela na sidrno glavo
Vezni del sidra - natezno silo prenaša v zaledje

Sidra - tabela

Pridobljeni certifikati

  • ISO 9001
  • ZAG
  •